torstai 17. helmikuuta 2011

Juoksutusta maneesissa

Tänään innostuttiin lähtemään mukaan koiraporukoiden järjestämään vapaaseen juoksutukseen. Paikkana oli maneesi, jossa hiekkapohja. Kotoa mukaan lähtivä Gilla ja Bretta, ne kun ovat meidän sosiaalisemmat koirat, nuo urokset on vähän semmoisia, no, uroksia :)

Paikalla oli iso porukka, ilmeisesti näin talvisaikaan koirien vapaana juoksuttaminen ei ole niin helppoa, ja toisaalta tilanne oli koirille erittäinkin sosiaalisuutta kasvattava. No, pari koiraa siellä otti ja rähisi toisilleen ajoittain, hollanninpaimenkoira ja leonberginkoira. Yllätyin, kun meidän Bretta, neiti vaille 2 v otti ja erotteli tappelupukarit koko ajan. Se meni tappelevien koirien väliin ja näykki molempia niin, että ne lopettivat kähinän. Samoin koira vahti koko ajan kaikkia muita ja paimensi heti, jos ne alkoivat kähistä keskenään. Pari kertaa Retku (Bretta) otti yhteen tuon kaikkia härnäävän hollanninpaimenkoiran kanssa, mutta vanhin tytär erotteli koirat vanhasta tottumuksesta. Itse yllätyin positiivisesti tuosta voimakkaasta paimennustaipumuksesta, kai se on lampaita etsittävä koiralle ensi kesänä :D Eikä tartte arkailla luonnetestin suhteen sitten aikanaan.

Gillaa taas ei toiset koirat eivätkä vieraat ihmiset kiinnostaneet juuri lainkaan, vähän kävi haistelemassa ja enimmäkseen Gilla norkoili meidän jaloissa, mutta sen nyt arvasinkin, Gilla on aina ollut hyvinkin oman porukan koira.

Ensi kuussa kenttä onkin varattuna meidän koiraporukalle 4 kertaa, saa nähdä tuleeko lähdettyä. Kustannukset jaetaan käyttäjien kesken, tällä ja edellisellä kerralla reissun hinnaksi tuli 1,5 e/perhe. Sanoisin, ettei paha hinta.


Viimein sain ladattua kamerasta kuvat koneelle, sieltä löytyi tämmöinen kuva. Kyseessä koiraporukasta yhdelle miehelle tekemäni koirankarvasukat (50%).


Ja tässä kuvassa on likan ittelleen tekemä goottityylinen toppi. Ei muka tullut hyvä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti