tiistai 15. helmikuuta 2011

Pakkasta pitelee

Kylläpä oli aamulla kylmä, kun lähdin töihin ajamaan, en tiedä mikä mittari näytti oikein ja mikä väärin. Keittiön mittari näytti 34 astetta, olohuoneen 30, auton sekoileva mittari näytti näyttävän kerrankin suurinpiirtein oikein ja näytti 33 astetta. Kylmä joka tapauksessa. Koko matkan mietin, kestääkö pakkasnesteet :) mutta hyvin pääsin Turkuun. Iltapäivällä sitten olikin akku ku meinas sanoa sopimustaan irti, yritti kakostella, mutta niin vaan lähti Mersu kuin palmun alta käyntiin.

Tänään sain taas aikaiseksi karstata villoja. Tein 100% koirankarvalepereitä, niistä pitäisi saada aikaan vielä lankaa tässä lähipäivinä. Neulonnassa on hyvällä mallilla silkki/alpakkavillainen huivi, värinä ihana neonvihreä.

Ompelut on saaneet odottaa, talvitakkiin ajattelin vaihtaa hihansuihin resorit tarrojen tilalle, mutta homma seisoo, kun tyttärel on halterneck-toppi kesken. Lauantaina ostettiin hänelle koulua varten kankaat. Likka meinaa tehdä ittelleen korsettitopin ja goottityylisen lyhyen hameen. Jos onnistuvat, niin lopputulos on kaunis. Opettaja tykkää, kun likka aina etsii mallin ja piirtää sitten opettajalle kuvan, että tämmöiseksi se pitäis muokata :D Onneksi käsityöryhmä on pieni ja opettaja kannustaa erilaisiin oivalluksiin, eikä tyrmää toisen ajatuksia. Laiska opettaja voisi ilmoittaa, että "teet mallin mukaan ja sillä siisti" mutta tuo on hyvä ope ja muokkaa kaavoja sopiviksi :)

Tänä aamuna tilasin lapsille taksin, kun katsoin, että on epäinhimillistä laittaa ne kävelemään 4 km 30 asteen pakkasessa. Täällä vaan se aamutaksin saaminen on hankalaa, kun suurin osa on koulukuljetuksissa, ja loput vie mummoja Turkuun. Onneksi sain auton viemään, huomisaamuksi sovin koulutaksin kanssa asiasta, he ottavat ylimääräisiä korvausta vastaan, jos kyytiin sopii. Ei me ehkä mennä perikatoon, jos tytöt muutaman kerran menevät taksikyydillä, 1 e/suunta/lapsi. Normaalistihan nuo kulkevat fillarilla/kävellen.

Mutta nyt kuvaamaan likan valmista toppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti