lauantai 4. toukokuuta 2013

Kanojako?

Hellurei,

tää päivä meni ulkona töitä tehdessä. Aamust ensin lähdettiin ruokakauppareissulle. Tarkoitus oli samalla hakea myös rälläkkään laikkoja, jotta päästään leikkaamaan peltiä kanakoppia varten :)

Koska paikallinen rautakauppa ei suostunut olemaan auki lauantaina, mentiin lähikaupunkiin. Huoks, Agrimarketista löytyi laikat, mutta minä eksyin puutarhaosastolle. Ei sais... toisaalta olin jo kauan katsellut Viherpeukaloiden lehteä ja suunnitellut, mitä pitäisi ihan ehdottomasti hankkia pihalle. No sattumalta tuolta Multasormen myymälästä löytyi juuri ne, mitä olin kaivannutkin ja sain vielä halvemmalla, eikä postikulujakaan tullut.

Kastelukannuista oli molemmmista suuttimet rikki, joten ostin uudet tilalle :) Kasvimaalle en aio laittaa tänä vuonna mitään syötävää, ostin öljypellavan siemeniä, kun kuitupellavia ei löydy mistään. Pitää kokeilla, onko sil nii väliä kummast kokeilee lankaa saada. Aika monimutkainen prosessi, mut jos kokeilis edes :) Ai nii, sit lipsahti kuitenki kehäkukkien siemenpussi, jos tonne etureunaan niit laittais pitkän penkin.


Taimimyymälästä lähti mukaan ryhmäruusuja, japaninruusukvitteniä, köynnösruusua ja viiniköynnös. Kattoo ny si.. ruusut tulevat kaikki etuterassin reunaan, suunnittelin ne sinne jo heti kun tänne muutettiin, 10 vuotta sitten... säleikkökin on ollut valmiina jo vuosia odottamassa. Joten ensi viikolla odotettavissa multasouvia.. Japaninruusukvitteniä olen havitellut jo vissiin parikymmentä vuotta. Savossa asuessa en sitä hankkinut, koska se on vähän pakkasenarka, kattoo ny, miten täällä sit.. ainakin sen pitäis menestyä vähän kaikenlaisessa maaperässä.


Iltapäivällä sitten jatkettiin projektia nimeltä kanakoppi. Eilen varasin tuota 50 mkm päästä neljä kanaa ja yhden kukon. Ne pitää hakea toukokuun loppuun mennessä, tosin lupailin hakea ne noin viikon päästä.. kattoo ny kun sais verkkoa edes jostain :(

Tähän ekan kuvan vaiheeseen saatiin se tyttären kanssa eilissä päivänä.


Tänään miehen kanssa jatkettiin.Ensin oli tarkoitus laittaa puuseinät, mutta sitten tajusin, että on huomattavasti helpompi vetää pellistä, etenkin kun noita pellinpaloja on tallin takana yllinkyllin. Koko koppi tulee siis jätemateriaalista, on oikein ekoversio :)


Kopissa on jo orret, ensi viikon ohjelmaan kuuluu ainakin pesäkoppien teko ja tarkoitus olisi myös saada noita verkon tukirakenteita valmiiksi. Sitten ei puuttuisi kuin verkko.. naapurilta pitäis kai käydä kyselemässä. Hän kävi tänään ihmettelemässä, mitä teemme :) ja puhui, että hänellä saattaisi olla verkkoa tuolla kuivurilla. Pitänee käydä tarkistamassa :)


Nyt ei sitten tälle illalle muuta kuin käsitöitten näpertelyä ja saunaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti