torstai 21. maaliskuuta 2013

Omavaraisuus kunniaan

Kyllä taas palo hermo tänään ihan joka asian suhteen. Tässä päivityksessä ei ole kuvia.

Henkilökohtaisessa elämässä tänään aamulla totesin tehneemme töissä ihan turhaa työtä. Ei ku uusiks alusta. Kaikki tämä vain sen takia, että meillä töissä käytetään sanaa "toimittaa", kun pojat kirjaavat tuotteita ulos järjestelmästä. Ihan käsittämätöntä. Oma suomenkielen taito ei jaksa käsittää moista, ja tästä sitten aiheutui se ongelma, että jätimme poistomyyntikamat laskematta sen tarkemmin. Niitä sitten työkaveri sai laskea tänään uudestaan. Harmittaa vielä enemmän, kun mietin eilen, että pitäisköhän nuo laskea kuitenkin... ja jätin ohjeen lukiessani laskematta. Hemmetti sentään.

Koska olen luonteeltani aika tarkka ja perfektionisti, en saanut tuota virhettä päästäni millään. Ja sitten vielä yhden laatikon päältä putosi kissanhiekkaa suoraan silmään. Hiton kivaa! Ei sieltä silmästä sitten mitään murusia edes löytynyt, kunha vain kangerteli.

Iltapäivä meni sitten töissä kohtuuiisisti. Mutta, mutta...

kuuntelin tyhmästi uutiset tässä alkuillasta ja sain raivarin. Mikä hemmetti se on, että valtio on ihan ääliö. Tai siis kaikki sen johdossa olevat? Eikö ne käsitä, että syövät maata omien jalkojensa alta. Veroja vaan korotetaan, kun ensin lainattiin kaikki omat rahat jonnekin Kreikan fetajuustokasvattajille. Kaikki maksaa jo ihan järjettömästi, nykyään ei ole varaa juuri mihinkään. Raha riittää juuri ja juuri siihen, että on katto pään päällä ja jotain halpaa ruokaa pöydässä. Palkat ovat järjettömän pieniä verrattuna siihen, miten paljon eläminen kuluttaa.

Olen ihan vakavasti usein jo harkinnut omavaraistaloutta. Ihailen suuresti tv-sarjan Tanskalainen maajussi päähenkilöä, Frank Erichseniä. Mies on näppärä käsistään ja tekee kaikkea maataloon liittyvää perinteitä kunnioittaen, korjaten vanhaa. Äijällä on lehmä, peltoa vähän, kasvimaata. Peltotyöt tehdään käsin tai hevosella. Vasikan mies pisti lihoiksi yhdessä jaksossa. Tilalta löytyy hanhia, possuja, kanoja, vuohet hän muistaakseni vaihtoi lampaisiin. Tuollainen elämä sopisi minulle, ahkeroitsisi vain omaksi tarpeeksi. Eilisessä jaksossa hän niitti nokkoset talven varalle tehoruuaksi eläimille.

Itse olen kasvattanut monta vuotta puutarhassa kasviksia, mutta savimaa on ihan surkeaa ja sen takia ajattelin tänä vuonna jättää kesannolle. Kunnes mieleen juolahti, että voisi vaikka laittaa kuitupellavaa tms... kattoo ny miten käy ku kevät saapuu.

Tänään ommellaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti